Waarom moeten we een gehandicapte helpen?

Jij hebt ongetwijfeld weleens iemand gezien met een handicap. De meeste mensen vinden het maar vreemd wanneer zij zo iemand zien. Mensen met een handicap zijn echter ook gewoon mensen. Zij kunnen er immers niets aan doen dat zij gehandicapt zijn. Desondanks zijn er toch veel mensen wat terughoudend richting iemand met een handicap. Hierdoor gaan deze mensen zich juist alleen nog maar meer ondergewaardeerd voelen. Daarom doe je er goed aan iemand met een handicap te helpen. Waarom? Dat lichten we in onderstaande tekst uitgebreid toe.

Voorkom buitensluiting

Veel mensen denken dat een gehandicapte minderwaardig is. Dit is natuurlijk absoluut niet zo. Het klopt inderdaad dat er iets ‘ontbreekt’ bij deze personen, maar dit wil niet zeggen dat zij ook per definitie minder zijn. Doordat mensen minderwaardig doen tegenover een gehandicapte, gaan zij zich automatisch ook minder voelen dan anderen. Zo speel je buitensluiting natuurlijk in de kaart. Zie jij in de supermarkt bijvoorbeeld dat iemand met een handicap moeite heeft om iets te pakken? Biedt deze persoon dan de helpende hand. Het is slechts een kleine moeite, maar een heel groot gebaar voor de persoon met een handicap.

Nieuwe dingen beleven

Iemand met een verstandelijke beperking wil zich meestal niet onder de mensen begeven. Een geestelijk gehandicapte is ook vaak aan huis gekluisterd. Dit is natuurlijk niet goed. Door alsmaar thuis te blijven, zien deze mensen natuurlijk nooit wat van de wereld. Neem ze bijvoorbeeld mee op een dagje uit. Veel mensen zijn bang dat dit hen veel geld kost. Nergens voor nodig natuurlijk, want tegenwoordig kun je met korting een dagje weg. Laat je dus niet tegenhouden door de prijs.

Niet in staat dingen zelf te doen

De belangrijkste reden waarom we mensen met een handicap moeten helpen, is dat zij niet alles zelf kunnen doen. Dit geldt zowel voor mensen met een verstandelijke als lichamelijke beperking. Neem bijvoorbeeld kleren kopen. Met een handicap is dit geen makkelijke opgave. Daarnaast willen mensen met een handicap vaak niet gezien worden in een drukke winkel. In dat geval kun je ze natuurlijk helpen door samen met hen online kleding te kopen. Het mooie daaraan is dat je ook nog eens kunt besparen. Neem bijvoorbeeld deze kortingscodes voor Zalando en Sarenza. Hier vind je genoeg leuke kleding en dat ook nog eens voor een schappelijke prijs. Op het internet vind je overigens nog veel meer aanbiedingen & korting voor wat betreft kleding en andere producten.